- Kategorija: Koristni nasveti
Tofu je nefermentirani izdelek iz soje. Uporabljamo kot nadomestek za meso oziroma sir in skuto. Podobno kot meso ga lahko dušimo, pečemo, cvremo, hladne kose dodamo solati, ga skupaj z zelišči pretlačimo v namaz ...
Tofu je nefermentirani izdelek iz soje. Uporabljamo kot nadomestek za meso oziroma sir in skuto. Podobno kot meso ga lahko dušimo, pečemo, cvremo, hladne kose dodamo solati, ga skupaj z zelišči pretlačimo v namaz ...
Vnesite vrednosti v gramih na 100 g ali 100 ml izdelka. Ob vsaki vrednosti se ob vnosu prižge odgovarjajoča luč.
| Maščobe | Sol | ||||
| Sladkor | Natrij | ||||
| Nasičene maščobne kisline | |||||
| Prehranske vlaknine | |||||
| HRANA (g na 100 g) | dobro | srednje | slabo |
| Maščobe | do 3 | 3 - 20 | nad 20 |
| Nasičene mašč. kisl. | do 1 | 1 - 5 | nad 5 |
| Sladkor | do 5 | 5 - 15 | nad 15 |
| Sol | do 0,3 | 0,3 - 1,5 | nad 1,5 |
| Prehranske vlaknine | nad 6 | 3 - 6 | do 3 |
| PIJAČA (g na 100 ml) | dobro | srednje | slabo |
| Maščobe | do 1,5 | 1,5 - 10 | nad 10 |
| Nasičene mašč. kisl. | do 0,75 | 0,75 - 2,5 | nad 2,5 |
| Sladkor | do 2,5 | 2,5 - 6,3 | nad 6,3 |
| Sol | do 0,3 | 0,3 - 1,5 | nad 1,5 |