- Podrobnosti
V sklopu projekta `Študent, veš kaj ješ?´ smo pod drobnogled vzeli 100 avtomatov s hrano in pijačo na slovenskih fakultetah.
- Podrobnosti
V hranilnih tabelah navadnih jogurtov lahko preberemo, da jogurti vsebujejo od 2,1 do 4,3 g sladkorja v 100 gramih izdelka. Kot potrošniki bi lahko pomislili, da navadnim jogurtom dodajajo sladkor, zato smo za pojasnilo prosili strokovnjake iz mlekarske industrije. Pojasnili so, da navadnemu jogurtu ne dodajajo sladkorja, ampak je v njem le mlečni sladkor (laktoza), ki je v izdelku ostal po zaključenem postopku fermentacije. Količina mlečnega sladkorja je odvisna od izvedene stopnje fermentacije, torej se med jogurti lahko razlikuje.
- Podrobnosti
Še vedno vse preveč ljudi meni, da je hrenovka kuhana takrat, ko `poči, kar seveda ne drži.
- Podrobnosti
Najprej zavremo vodo (za vsakih 100 gramov špagetov potrebuje 1 liter vode), šele ko zavre, ji dodamo sol in žličko olja, nato pa v lonec stresemo špagete.
- Podrobnosti
Da bi preprečili ali omilili prehlad, v zimskem obdobju pogosteje pijemo čaj, ki mu dodamo limonin sok in med.
- Podrobnosti
V okviru projekta "Študent – veš, kaj ješ?", ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS, smo skupaj z Mladinsko zvezo Brez izgovora Slovenija izvedli anketo o zadovoljstvu študentov s ponudbo živil in pijač v prodajnih avtomatih na njihovih fakultetah. Anketa je razkrila, da si študentje želijo v ponudbi več zdravih živil, predvsem sadja, solat, smutijev, kakovostnih sendvičev in navadnih jogurtov, pa tudi več živil za vegetarijance in vegane.
Preberite več: Študentje si želijo več možnosti za zdravo izbiro
- Podrobnosti
ZPS skupaj z Mladinsko zvezo Brez izgovora v okviru projekta Študent – veš kaj ješ? 2015/2016, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS, izvaja anketo o zadovoljstvu študentov s ponudbo živil in pijač v prodajnih avtomatih na fakultetah.
Preberite več: Ste študent/ka? Zanima nas vaše mnenje o ponudbi v avtomatih s hrano in pijačo
- Podrobnosti
Ali veste, da je med sokom in nektarjem je velika razlika v kakovosti?
Preberite več: Razlika med sokom, nektarjem in brezalkoholnimi pijačami
- Podrobnosti
Če ste si danes za zajtrk privoščili zgoraj navedeno količino žit za zajtrk, za malico sadni jogurt, po kosilu kozarec ledenega čaja, za popoldanski prigrizek pa še mlečno rezino, ste zaužili med 47 in 75 grami sladkorja. Se vam zdi to veliko ali malo?
- Podrobnosti
Raziskave kažejo, da so miselne in telesne sposobnosti ter posledično storilnost, tistih ljudi, ki zajtrkujejo večje v primerjavi s tistimi, ki ta obrok izpustijo.
- Podrobnosti
Pomanjkanje časa pa je pogosto tudi razlog, da malicamo pred računalniškimi ekrani, med pogovorom po telefonu pa tudi v avtomobilu in na cesti. Kot rešitev nam industrija ponuja mlečne rezine in v zadnjem letu tudi tako imenovane "kekse za zajtrk". Pa so v resnici dobra izbira?










